As van Stephen Hawking krijgt plaats naast graf van Isaac Newton

Stephen Hawking, de Britse sterrenkundige die vorige week is overleden, wordt in Westminster Abbey begraven naast de allergrootsten van Groot-Brittannië. De plechtigheid zelf vindt op paaszaterdag plaats in Cambridge.

De eer om begraven te worden in Westminster Abbey is  voorbehouden voor de grootsten. De as van Hawking zal worden begraven in de abdij waar ook Britse koningen, koninginnen en wetenschappers als Isaac Newton en Charles Darwin hun laatste rustplaats hebben.

De afscheidsplechtigheid vindt op 31 maart, paaszaterdag, plaats in Cambridge. Hawking leefde en onderwees meer dan een halve eeuw in de universiteitsstad. De rouwdienst, in de Great St Mary's kerk van de universiteit, is niet toegankelijk voor het publiek. Volgens de kinderen van Hawking zal de plechtigheid in het teken staan van diversiteit.  

Meest gelezen