Brandweer Meetjesland vindt geen vrijwilligers

Bij brandweerzone Meetjesland zoekt men al lang vrijwilligers om het korps te versterken, maar de zoektocht verloopt moeilijk. Sinds vorig jaar zoekt de brandweer van het Meetjesland naar 40 vrijwillige brandweerlui. Die zijn nog altijd niet allemaal gevonden.

Nu zijn er voor het hele Meetjesland 20 vrijwilligers extra aangeworven, dus maar de helft van de gewenste versterking. Brandweermajoor Mark Verkest merkt dat de vrijwilligers sinds de hervorming van de brandweer moeilijker de weg vinden naar de brandweer, maar weet niet waaraan dat ligt. Vrijwilligers krijgen dezelfde opleiding als voltijdse brandweerlui. Ze doen ook hetzelfde werk. Om de instroom makkelijker te maken kunnen vrijwilligers zich nu het hele jaar door aanmelden.

Meest gelezen