Videospeler inladen...

Snelweg vrijgemaakt op E40 in Oostkamp, opruimen lading duurde uren

Op de E40 in Oostkamp is de snelweg weer vrijgemaakt in de richting van Brussel. Deze morgen waren vijf auto's betrokken in een ongeval, daarna reden twee vrachtwagens in op de file die daar was ontstaan. Tot 11 uur bleef de snelweg volledig versperd, nadien moest het verkeer urenlang over één rijstrook. Het duurde uren voor de lading van een van de vrachtwagens was opgeruimd.

Bij de vijf auto's was er enkel sprake van blikschade. "Het is een wonder dat er geen gewonden zijn, dat het niet erger is", zegt Jürgen Decraemer van de federale politie, wachtpost Jabbeke.

In de staart van de file, op de grens van Oostkamp en Beernem, reed een vrachtwagen in, vermoedelijk had de chauffeur de file te laat gezien. Nog een andere vrachtwagen raakte betrokken. Eén vrachtwagen lag in de gracht naast de snelweg, de tweede stond geschaard, waardoor de snelweg een tijdje volledig was afgesloten.

"Een van de vrachtwagenchauffeurs is in stabiele toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Hij moest bevrijd worden uit zijn kabine door de brandweer", klinkt het bij de federale politie.

Volg de meest recente verkeersinfo op onze Verkeerspagina.

Videospeler inladen...

Meest gelezen