De echte Judy Garland staat links.

Herkent u de Hollywoodactrice nog die de legendarische Judy Garland vertolkt?

De eerste foto over de biopic van Judy Garland is vrijgegeven. Daarop is Renée Zellweger te zien als de legendarische musical- en filmactrice, en de transformatie is best treffend. De "Bridget Jones"-ster zelf is haast onherkenbaar.   

Voor wie Garland niet meteen kent: zij zong als 17-jarige de wereldbekende ballade "Somewhere over the rainbow" (1938) als Dorothy in "The wizzard of Oz". Ze is de moeder van Liza Minnelli.

Renée Zellweger neemt de rol van Judy Garland voor haar rekening in "Judy". De film zoomt in op de winter van 1968 wanneer Garland een reeks optredens geeft in Londen. Het jaar daarop sterft de Hollywoodlegende in de Britse hoofdstad aan een overdosis van een kalmeringsmiddel. Ze werd 47 jaar.

De regie van "Judy" is in handen van Rupert Goold, Tom Edge ("The crown") staat in voor het scenario. Filmverdeler Pathé loste gisteren de eerste foto van Zellweger als Garland en de gelijkenis is alvast geslaagd. 

Vorig jaar was Zellweger nog te zien in "Bridget Jones's baby":  

Universal Pictures

Meest gelezen