Videospeler inladen...

Journalisten die vleesschandaal in Kosovo naar buiten brachten met de dood bedreigd

De directeur van de Kosovaarse groothandel Euro-IDA heeft journalisten die onthulden dat zijn bedrijf vervallen vlees van Veviba geïmporteerd had, met de dood bedreigd. Dat meldt de Franstalige openbare omroep RTBF.

"Ik ga jullie in stukken hakken met een bijl, ik ga jullie afmaken. Onthoud wat ik zeg, ik ga een kalasjnikov nemen en jullie allemaal vermoorden", zou de man via de telefoon aan journalisten van informatiewebsite Insajderi gezegd hebben. Het was die website die het onderzoek opgestart had naar de import van het vervallen vlees. De journalisten stapten na de bedreigingen naar de rechter, weet de RTBF.

De export naar Kosovo van vlees dat niet aan de regels voldeed, kwam aan het licht in het kader van het schandaal rond vleesgigant Veviba in Bastenaken. Het bedrijf zou de houdbaarheidsdatum van vleesproducten hebben aangepast en stukken vlees verwerkt hebben die niet voor menselijke consumptie bedoeld waren. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen