Foto Kurt bvba, Foto Kurt

Medeverdachte steekpartij op Markt van Brugge dan toch uitgeleverd

Eén van de verdachten van een dodelijke steekpartij op de Markt van Brugge vier jaar geleden wordt dan toch uitgeleverd aan ons land. Een Nederlandse rechter wou daar vorige maand niet van weten, omdat onze gevangenissen volgens hem niet deugen. Maar ze zijn nu bijgedraaid in Nederland.

Het gaat om de vermoedelijke mededader die ervan verdacht wordt dat hij betrokken was bij het neersteken van Mikey Peeters, toen een jongen van 19. Na de steekpartij vluchtte de verdachte met zijn enkelband naar Nederland. Een rechter in Amsterdam wou de Belg vorige maand niet aan ons land uitleveren omdat sommige gevangenen hier op matrassen op de grond moeten slapen.

Toch voor Belgische rechter

Ze zijn nu bijgedraaid in Nederland. De vermoedelijke mededader kan dus toch in ons land voor de rechter komen. De vermoedelijke dader van de steekpartij op Mikey Peeters, die houdt zich nog altijd schuil in Tsjetsjenië.

Meest gelezen