In VS schiet negenjarige jongen zus dood na ruzie om spelconsole

In de Verenigde Staten heeft een negenjarige jongen zijn zus van dertien doodgeschoten tijdens een ruzie over een videospel.

In de VS heeft een jongen van negen zijn dertienjarige zus doodgeschoten tijdens een ruzie. Het meisje wilde de besturing van de spelconsole, waarop ze beiden aan het spelen waren, niet afgeven. De jongen liep daarop naar de slaapkamer van de ouders, pakte een revolver uit het nachttafeltje en schoot zijn zus door het achterhoofd. Dat melden de autoriteiten.

"Hij wilde de game controller en wist blijkbaar waar het wapen lag", zei de sheriff van het district Monroe in de staat Mississippi, waar het incident zich heeft afgespeeld. Het meisje overleed een dag later in het ziekenhuis.

Naar verluidt bevond de moeder zich in de keuken, waar ze het middageten klaarmaakte, toen het gebeurde. De autoriteiten onderzoeken nu of de ouders niet te kort zijn geschoten in hun toezichtstaak.

Volgens een rapport van het medische vakblad Pediatrics zijn vuurwapens de op twee na meest waarschijnlijke doodsoorzaak voor Amerikaanse kinderen onder de 17 jaar.

Meest gelezen