Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Explosie van pakketbom in Amerikaanse staat Texas: 1 gewonde

In de Amerikaanse staat Texas is een pakketbom geëxplodeerd in een depot van het bedrijf FedEx, in de buurt van de stad San Antonio. Een persoon is daarbij gewond geraakt, dat meldt de lokale brandweer. De afgelopen weken zijn er al vier pakketbommen ontploft in Texas.

In de Amerikaanse staat Texas, in de plaats Schertz, dicht bij de stad San Antonio is vannacht een pakketbom ontploft. Bij de explosie raakte een persoon gewond. De brandweer van San Antonio zei dat het slachtoffer geen levensbedreigende verwondingen opliep.

De plaats Schertz ligt slechts een uur verwijderd van de Texaanse hoofdstad Austin, waar de laatste weken al vier bommen zijn gevonden. “De resten van de pakketbom zijn op weg naar Austin voor onderzoek”, meldt een federaal agent. “Deze zaak wordt gelinkt aan de bommen die in Austin werden gevonden, daarbij vielen twee dodelijke slachtoffers.”

"Mogelijk seriële bommenlegger"

In de maand maart zijn er door gelijkaardige pakketbommen in de stad Austin vier ontploffingen gebeurd, daarbij werden twee mensen gedood en raakten twee mensen gewond. Drie van de vier pakketbommen werden achtergelaten op een woonadres. De eerste bom explodeerde op 2 maart.

De twee dodelijke slachtoffers waren Afro-Amerikaanse mannen, bij een latere ontploffing raakte ook een vrouw van Latijns-Amerikaanse origine gewond. De politie kent het motief van de dader niet, maar sluit racistische motieven niet uit.

De politie waarschuwt nu om verdachte pakketten niet aan te raken en er ook niet bij in de buurt te komen. De autoriteiten geloven dat de pakketbommen het werk zijn van een seriële bommenlegger.

Meest gelezen