Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Opnieuw schietpartij in middelbare school in VS

In de Amerikaanse staat Maryland heeft zich vanmorgen rond acht uur lokale tijd een schietpartij voorgedaan. De school ging even in lockdown. Politie was snel ter plaatse, en escorteerde de leerlingen naar een ontmoetingscentrum in een nabijgelegen middelbare school. De schutter, die in het ziekenhuis inmiddels aan zijn verwondingen is overleden, slaagde erin twee medeleerlingen te verwonden vooraleer hij kon worden gestopt. 

Het plaatselijke schooldistrict maakte op Twitter melding van een schietpartij op de Great Mills High School. De school ging even in lockdown, maar de situatie is ondertussen weer onder controle. Studenten werden door politie geëscorteerd naar een ontmoetingscentum in een nabijgelegen middelbare school, waar ook de ouders naartoe werden gestuurd.

Sherrif Tim Cameron verklaarde op een korte persconferentie dat de schutter inmiddels aan zijn verwondingen overleden is in het ziekenhuis. Hij werd neergeschoten door een bewakingsagent van de school.

De schutter was een leerling van Great Mills, maar over zijn identiteit of beweegredenen is verder nog niets geweten. Hij opende het vuur op twee medeleerlingen vlak voor de aanvang van de lessen. De toestand van de 14-jarige mannelijke leerling is ondertussen stabiel, maar de 16-jarige vrouwelijke leerlinge vecht nog altijd voor haar leven.

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Zoveelste schietpartij in de VS

Vorige maand was er in Florida ook al een schietpartij op de Marjory Stoneman Douglas High School. Daarbij vielen 17 doden. Emma González, overlevende van de schietpartij in Florida, betuigde op Twitter haar steun aan de studenten van Great Mills High School.

Volgens CNN is dit al de zeventiende schietpartij in een school sinds begin 2018. Vorige week deden de studenten van Great Mills nog mee aan "the National School Walkout", een studentenprotest tegen wapengeweld op scholen, ter nagedachtenis van de schietpartij in de Marjory Stoneman Douglas High School in Florida. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen