Videospeler inladen...

Prins William slaat Ringo Starr tot ridder

In Londen heeft prins William Ringo Starr tot ridder geslagen. Dat gebeurde tijdens een ceremonie op Buckingham Palace. De voormalige Beatle krijgt de titel 53 jaar nadat de voltallige groep het lintje van de Orde van het Britse Rijk heeft gekregen.

Ringo Starr mag zich voortaan "Sir Ringo" noemen: tijdens een ceremonie op Buckingham Palace heeft de Britse prins William hem vandaag tot ridder geslagen. "Dit betekent veel voor mij", vertelt de voormalige Beatle aan de BBC. "Dit is een erkenning voor de dingen die we hebben gedaan. Ik ben echt blij om dit te aanvaarden."

Het is niet de eerste keer dat Ringo Starr een lintje te beurt valt. In 1965 kreeg hij al eens dat van de Orde van het Britse rijk, toen samen met de rest van The Beatles. Naar verluidt was het viertal destijds zo nerveus dat het stiekem sigaretten ging roken in de toiletten van de Queen.

Deze keer kwam Ringo Starr zijn titel samen met zijn echtgenote Barbara Bach in ontvangst nemen. Achteraf grapte hij dat hij de bijhorende medaille bij het ontbijt zal dragen.

Meest gelezen