Videospeler inladen...

Peraïta eist 280.000 euro "wegens fout in procedure bij ontslag Samusocial"

Pascale Peraïta, het ontslagen directielid van de Brusselse daklozenorganisatie Samusocial, eist 280.000 euro omdat er volgens haar fouten zijn gemaakt in haar ontslagprocedure. Dat schrijft l'Echo en is bevestigd aan onze redactie. Volgende week dinsdag wordt de procedure ingeleid bij de arbeidsrechtbank van Brussel.

Peraïta moest vorige zomer opstappen bij Samusocial samen met toenmalig Brussels burgemeester Yvan Mayeur. Jarenlang hadden de twee hoge vergoedingen gekregen van de daklozenorganisatie, zonder dat ze konden aantonen dat ze ook iets hadden gedaan voor dat geld.

Volgens Peraïta zijn er fouten gemaakt in haar ontslagprocedure. Ze eist een ontslagvergoeding van 280.000 euro bruto. De advocaat van Peraïta bevestigt de informatie aan VRT NWS. Peraïta was werkzaam bij Samusocial, maar de beslissing dat ze moest opstappen werd volgens Peraïta gemaakt door de Brusselse regering en dat zou tegen de regels zijn.

De procedure zal volgende week voorgeleid worden bij de Brusselse arbeidsrechtbank, maar volgens l'Echo zou het nog een jaar kunnen duren voor er een uitspraak is in de zaak.

Een parlementaire onderzoekscommissie over Samusocial besliste eind februari dat Mayeur en Peraïta hun zitpenningen moeten terugbetalen, een bedrag van ruim 100.000 euro.

Meest gelezen