Man krijgt 14 jaar cel voor kindermisbruik in Antwerpen

Voor de correctionele rechtbank in Antwerpen werd een man van 45 veroordeeld omdat hij vier jongens had misbruikt. Tijdens de rechtszaak kwam het tot een vechtpartij. 

De dader, een Antwerpenaar van 45, had jarenlang vier jongens aangerand. Ze werden verkracht, fysiek gestraft en vernederd. Maar tijdens de rechtszaak werd het één van de slachtoffers teveel. Hij vloog de dader aan, het kwam tot een vechtpartij en de politie moest de aanvaller in de boeien slaan. 

De dader werkte bij het Leger des Heils, en dat gaf de man een zekere vertrouwenspositie. Hij werd uiteindelijk veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf.

De moeder van drie van de slachtoffers reageerde tevreden op de uitspraak van de rechter. "Ik ben heel gelukkig", zegt ze, "omdat de rechter alle slachtoffers geloofd heeft. Als je iemand de sleutel van je huis geeft, en hij misbruikt dat vertrouwen door je kinderen seksueel te misbruiken... Daar zijn geen woorden voor."

Meest gelezen