San Francisco pakt uit met grootse Rubens-tentoonstelling

San Francisco plant volgend jaar een grote tentoonstelling rond de Vlaamse meester Rubens. Voor "The early celebrity of Peter Paul Rubens" trekt de Vlaamse regering ook 100.000 euro subsidie uit. "Kunst is een belangrijke spil in de culturele diplomatie", stelt Vlaams minister-president Geert Bourgeois. "Vele van de werken waren nog nooit eerder te zien aan de westkust van de VS."

De expositie in het Fine Arts Museum loopt van 6 april tot 2 september en brengt ruim tachtig werken van Rubens, uit alle hoeken van de wereld. Het museum verwacht meer dan 175.000 bezoekers en brengt ook een volledige catalogus uit van de tentoonstelling.

"The early celebrity of Peter Paul Rubens" ontvangt een subsidie van 100.000 euro. "De expositie zet niet alleen het rijke Vlaamse erfgoed in de kijker, maar geeft Vlaanderen ook een gezicht in het buitenland. Op die manier kunnen we onze troeven als regio maximaal uitspelen", zegt minister-president Bourgeois (N-VA).

Ook minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) zet zijn schouders onder het project en ging deze week langs in het Fine Arts Museum bij museumdirecteur Max Hollein om de samenwerkingsmogelijkheden te overlopen (foto hieronder).

Meest gelezen