UHasselt heeft schrik om gronden te verliezen

De universiteit Hasselt maakt zich zorgen over de verkoop van gronden van het Gemeenschapsonderwijs in het centrum van Hasselt. De universiteit wilde die grond graag kopen om uit te breiden, maar nu zou de grond al verkocht zijn aan een projectontwikkelaar.

Gronden voor openbaar nut

Het gaat om grond in de buurt van de plek waar de Faculteit Rechten nu zit.  Achter die faculteit heeft de universiteit al grond gekocht, daar komt de Faculteit Economie. En het stuk grond daar achter, tot aan de Vilderstraat, was in handen van het Gemeenschapsonderwijs. "Dat is een stuk dat blauw is ingekleurd, dus dat kan dienen voor openbaar nut, zoals een ziekenhuis of een school of universiteit", zegt rector Luc De Schepper. "Maar het Gemeenschapsonderwijs heeft de gronden al verkocht aan een projectontwikkelaar en daar maken we ons zorgen over. Als zij een aanvraag indienen om het bestemmingsplan te wijzigen, dan kunnen zij daar bijvoorbeeld appartementen op zetten. En dan zijn we de gronden kwijt."

Stad Hasselt

"Wij hebben een gesprek gehad met de burgemeester van Hasselt", gaat De Schepper verder. "Ze begrijpt onze vraag, maar de stad moet nu kijken wat precies de bedoeling is van de projectontwikkelaar. Wij willen in ieder geval vragen dat er zeker geen bestemmingswijziging zal gebeuren." De universiteit is volop bezig met uitbreidingsplannen, waarbij alle humane wetenschappen in de stad worden onder gebracht. En daarvoor zouden ze die site willen gebruiken.

GO onderwijs

Het Gemeenschapsonderwijs zegt dat het een projectontwikkelaar voor al zijn gronden heeft aangesteld. En dat die moet uitzoeken wat de mogelijkheden zijn. Een beslissing over wat er met de site aan de Boudewijnlaan moet gebeuren is er volgens hen nog niet. 

Meest gelezen