Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

23 Russische diplomaten vertrekken van Groot-Brittannië terug naar Rusland

De 23 Russische diplomaten die vorige woensdag de opdracht kregen om Groot-Brittannië te verlaten, zijn vandaag terug naar Rusland vertrokken. De diplomaten zijn uit het land gezet naar aanleiding van de vergiftiging van de Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter Julia, waarvoor Groot-Brittannië Rusland verantwoordelijk houdt.

Drie bussen stonden vanochtend klaar aan de ingang van de Russische ambassade in Londen. Die moesten de 23 diplomaten en hun familie naar de luchthaven brengen, waar ze later vandaag op het vliegtuig richting Moskou zullen stappen. Medewerkers van de ambassade zwaaiden hun collega's nog uit. 

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

De Britse premier Theresa May besloot vorige woensdag 23 Russische diplomaten het land uit te zetten naar aanleiding van de aanval met zenuwgas op de dubbelspion Skripal en zijn dochter Julia begin maart. May noemde hen spionnen, die hadden geveinsd diplomaten te zijn.

Als reactie besloot ook Rusland 23 Britse diplomaten het bevel te geven Rusland binnen de week te verlaten. Dat zou eind deze week moeten gebeuren.  

Meest gelezen