Dode bij ongeval op N42 in Oosterzele

Op de N42 is een dode gevallen bij een verkeersongeval. Een vrachtwagen reed in op de staart van een file. Een motorrijder van 26 uit Wetteren kwam daarbij onder de vrachtwagen terecht en overleefde de aanrijding niet. Er vielen ook nog twee lichtgewonden.

Bij de aanrijding waren in totaal acht wagens betrokken, waarvan er vier ernstig beschadigd werden. Door het ongeval brandde de vrachtwagen, de motorfiets en een wagen volledig uit. De vrachtwagenbestuurder, een man van 38 uit Mol, is gearresteerd en moest zijn rijbewijs voor vijftien dagen afgeven.

De N42 werd lange tijd afgesloten voor het verkeer en ook in de ruime regio was er sterk vertraagd verkeer op de omleidingsroutes. Het verkeer op de E40 werd afgeraden de afrit Wetteren te nemen, maar eerder te kiezen voor de afritten Merelbeke of Erpe-Mere.

Meest gelezen