Uw trein net gemist? Toon dan zeker uw ontgoocheling niet…

'Schadenfreude'. Plezier hebben in de miserie van anderen. Tegenslagen die u zelf ook wel tegenkomt, liever niet natuurlijk, en waarvan u weet dat anderen er dan misschien ook wel om glimlachen. Het gaat dan natuurlijk niet om grote tegenslagen. De bus, metro of trein op het laatste nippertje missen bijvoorbeeld. Toch probeert u niet te tonen dat u het jammer vindt dat u de volgende moet nemen. Sinds eind 2016 is er een Instagramaccount die vooral Australische pendelaars hun "Oei, ik kom net te laat maar ik toon niet mijn ontgoocheling"-moment in de schijnwerpers zet en die de afgelopen week een boost kende door wereldwijde aandacht van nieuwsmedia.

"Heb je ooit mensen gezien die heel hard lopen om hun bus te halen en daarin dan lukken? Het geeft jezelf een warm gevoel. Maar het is even plezant om iemand zijn bus te zien missen", aldus de Britse nieuwswebsite Metro, "Vooral de wil om te slagen samen met de wanhoop nadien maakt de reactie zo geweldig." Volgens lifestylewebsite MamaMia hebben we het allemaal al eens meegemaakt en keren we om "in de hoop een nieuwe identiteit in het buitenland te kunnen krijgen. Toch voelt het rustgevend als het andere mensen overkomt."

Jongerenwebsite Pedestrian TV valt vooral "de waardigheid die geveinsd wordt, alsof men er helemaal mee kan leven dat men zijn trein gemist heeft, op. Het heeft zelfs iets magisch." Radiozender KISS 101.1 spreekt over "the best thing on Instagram". Oordeelt u zelf:

Meer filmpjes kunt u vinden op de Instagramaccount Missed Ya Bus .

Meest gelezen