Van Brempt (SP.A) grijpt naast leiderschap Europese socialisten

Kathleen Van Brempt (SP.A) wordt niet de nieuwe fractievoorzitter van de socialisten in het Europees Parlement. De Belgische socialiste nam het op tegen de Duitser Udo Bullmann.

De Europese socialistische fractie - de op een na grootste van het Europees Parlement - moest op zoek naar een nieuwe voorzitter omdat de Italiaan Gianni Pittella in zijn land is verkozen tot senator.

Bullmann was de favoriet voor de vacante post, omdat hij al de steun had van de 26 Duitse socialisten in het Europees Parlement. En hij trok inderdaad aan het langste eind, ten nadele van Kathleen Van Brempt. Bullmann haalde het met 86 stemmen tegen 61.

Van Brempt feliciteerde Bullmann intussen al op Twitter: "Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken. Bouwen aan een beter Europa voor onze burgers. Ik vertrouw er volledig op dat onze fractie het verschil kan maken."

Kathleen Van Brempt is een van de ondervoorzitters van de socialistische fractie. Ze coördineert het werk van haar formatie op vlak van energie en milieu. 

Meest gelezen