foto van Wim De Vilder

Vossen op VRT-terrein halen BBC-nieuwswebsite

Het nieuws dat er meer dan 50 vossenburchten gevonden zijn op het VRT-terrein heeft ook de nieuwswebsite van BBC gehaald.  Aanleiding voor de berichtgeving was de bezorgdheid dat door de bouw van het nieuwe VRT-gebouw de vossen verjaagd zouden worden. 

De BBC publiceert vandaag een artikel met als titel "Foxes frustrate Belgian broadcasters" waarvoor ze zich baseerden op het artikel van onze collega's van Flanders News.be

De Britse openbare omroep begint met het verhaal te doen dat het VRT-gebouw uit de jaren 70 vervangen zal worden door een nieuw gebouw.  "Hoewel het al jaren bekend is dat er vossen in het bos achter de VRT zitten, komt het toch als een verrassing dat er zo veel vossen zijn", schrijft BBC. 

"Ondanks de omwenteling zal de openbare omroep zijn best doen om de vossen niet te verdrijven", schrijft de BBC, die ook de anekdote aanhaalt van een collega die een vos eens de restjes uit een pizza-doos zag opeten. 

Herbekijk hier het Journaalitem over de VRT-vossen:

Videospeler inladen...

Meest gelezen