Videospeler inladen...

Vroegere Franse president Sarkozy opgepakt voor verhoor

De vroegere Franse president Nicolas Sarkozy is in hechtenis genomen en wordt verhoord in Nanterre in verband met de mogelijke illegale financiering van zijn verkiezingscampagne in 2007. Dat melden Franse media.
 

Sarkozy moest zich vanochtend melden bij de gerechtelijke politie van Nanterre. Daar is hij meteen in hechtenis genomen in het kader van een in gerechtelijk onderzoek naar de financiering van zijn verkiezingscampagne van 2007.  Mogelijk werd die gefinancierd door het Libië van Moammar al-Khadafi .

Het onderzoek dateert al van 2013. Maar volgens de krant Le Monde zijn recent nieuwe en bezwarende elementen opgedoken. Sarkozy kan 48 uur vastzitten. Nadien kan hij voor magistraten worden voorgeleid en volgt eventueel een inverdenkingstelling.

Videospeler inladen...

Meest gelezen