Zo'n 10 experts zoeken uit hoe Sofie Muylle is gestorven

Een tiental experts moeten uitzoeken hoe Sofie Muylle is gestorven. Dat is de vrouw van 27 uit Roeselare, die meer dan een jaar geleden dood werd teruggevonden onder een strandterras in Knokke-Heist. Het is de verdediging van de Roemeense verdachte die een extra, grondig onderzoek vraagt.

Professoren uit Brussel, Antwerpen en Leuven zullen het lichaam van Sofie Muylle onderzoeken. De Roemeense verdachte blijft nog twee maanden langer in de cel. Dat heeft de raadkamer beslist.

Roemeen blijft ontkennen

Het parket van West-Vlaanderen beschuldigt de jongeman intussen ook van foltering en verkrachting met de dood tot gevolg. Daarvoor riskeert hij een celstraf van 30 jaar. Op het lichaam van Sofie Muylle is DNA teruggevonden van de Roemeense verdachte, en op zijn smartphone stonden filmpjes die had hij gemaakt nadat hij haar had verkracht. Maar de man blijft ontkennen dat hij Sofie Muylle heeft vermoord.

Meest gelezen