"Het was geweldig hoe ze de situatie aanpakte"

Het is sowieso al geen pretje om aan een ingangsexamen te moeten deelnemen. En dat wordt het nog minder als je je baby moet meebrengen. Toch weerhield dit er Jahan Taab niet van om vorige week deel te nemen aan het ingangsexamen om toegelaten te worden tot de sociale wetenschappen-afdeling van een privé-universiteit in Kaboel, de hoofdstad van Afghanistan. Toen de baby het op een huilen zette, moest de 22-jarige vrouw op de grond gaan zitten om de baby te voeden en terug rustig te krijgen. Intussen ging ze verder met het invullen van de vragen. Foto’s van Taab en haar baby gingen de afgelopen dagen viraal.

"Het was geweldig hoe ze de situatie aanpakte. Ik moest daar gewoon een foto van nemen. Bovendien vond niemand het rondom haar erg dat ze op die manier haar examen aflegde. Iedereen was erg begrijpend", aldus Yahya Erfan die toezicht hield tijdens het ingangsexamen op Buzzfeed News.

De foto’s lokten op Twitter reacties uit als:

De vrouw slaagde uiteindelijk in haar examen. Erfan: "Maar dat betekent niet dat de problemen nu voor haar opgelost zijn. Ze komt uit een klein dorp in de bergen waar er helemaal geen wegen zijn waar auto’s kunnen rijden. Ze zal uren onderweg zijn om zich naar de universiteit te verplaatsen. Bovendien zijn die cursussen ook niet goedkoop."

Om Taab financieel te helpen werd met een inzamelingsactie gestart op GoFundMe. Voorlopig werd op één dag tijd al ongeveer 1.100 Britse pond (1.250 euro) verzameld.

Meest gelezen