"Met mijn hallucinaties voed ik mijn creativiteit"

Haar kunstwerken op basis van gezichtsmake-up worden als ronduit sensationeel omschreven. De illusies die Mimi Choi wekt zijn verbazingwekkend en soms ronduit griezelig. De Canadese kunstenares, woonachtig in Vancouver, wint dan ook almaar meer volgers op haar sociale media. Intussen zijn het er meer dan 612.000 op Instagram. "En dat allemaal door mijn passie voor make-up te perfectioneren", aldus de 32-jarige Choi.

Choi op Caters News Agency: "Toen ik nog studeerde ben ik me gaan verfijnen in het creëren van illusies door het gebruik van make-up. Tijdens Halloween in 2013 heb ik dan mijn eerste creatie op dat vlak voltooid."

"De positieve ontvangst op sociale media deed me inzien wat ik kon bereiken door dit idee verder uit te werken. Dat motiveerde me om verder te gaan. Als ik me nu door iets geïnspireerd voel, begin ik er onmiddellijk aan."

"Alles kan als inspiratiebron werken, of het nu patronen, geluiden, vormen, hoeken of structuren zijn. Die roepen bepaalde emoties bij mij op die ik dan probeer te vertalen in mijn kunstwerken. Bovendien is de surrealistische kunst van Dali een belangrijke inspiratiebron."

"Ik lijd aan slaapverlamming, waardoor ik kan hallucineren, net voor ik wakker word. Die hallucinaties kunnen erg beangstigend zijn, maar ik probeer er mijn creativiteit mee te vullen."

"Ik vermoed dat mensen vooral de humor in mijn werken waarderen. Want ik neem de kunst die ik produceer niet al te serieus."

"Mijn werken zijn erg toegankelijk. Ik toon die sowieso op sociale media."

Meest gelezen