Eerste kistje aardbeien voor 4.000 euro verkocht

De lente is er, de aardbeien intussen ook! In Hoogstraten zijn de allereerste stuks geveild. Met succes, want supermarktketen Spar betaalde een flinke duit voor het eerste kistje. De opbrengst gaat volledig naar de Stichting tegen Kanker.

Wie aan warmer weer denkt, denkt aan verse aardbeien. In Hoogstraten zijn dan ook op de eerste dag van de lente de allereerste aardbeien geveild. Het was supermarktketen Spar die met het hoogste bod op de proppen kwam. Oorspronkelijk was het bedrag voor de kist aardbeien 4.000 euro, maar de koper telde uiteindelijk 8.000 euro neer voor acht bakjes aardbeien.

Dat geld gaat integraal naar de Stichting tegen Kanker, de cheque werd overhandigd aan ambassadrice Sofie Dumont, bekend als tv-kok. "Het is vooral een symbolische verkoop aangezien er tegenwoordig het hele jaar door aardbeien zijn", meldt Jan Engelen van de veiling van Hoogstraten.

Geen verkoop

Ondertussen drukt de veiling in Hoogstraten de geruchten over een mogelijke fusie met die andere grote fruitveiling BelOrta de kop in. BelOrta baat onder meer de veilingen van Mechelen en Borgloon uit. "De kern van de zaak is dat we er langs beide kanten nog niet klaar voor waren. We willen een verdere samenwerking wel onderzoeken. De tijd zal uitwijzen of er ooit een fusie komt", zegt Jan Engelen nog.

Meest gelezen