Videospeler inladen...

"Dj's waarschuwen voor politie in Gentse Overpoort"

Volgens de korpschef van de Gentse politie is het moeilijk om de vechtpartijen en drugsdealers in de uitgaansbuurt van de Overpoortstraat aan te pakken als cafébazen niet meewerken. Korpschef Filip Rasschaert zegt dat buitenwippers de dj verwittigen als er politie in burger het café binnenkomt. Dan wordt bijvoorbeeld het liedje "The Sound of the Police" gedraaid, zegt hij.

De Overpoortstraat in Gent staat al langer bekend voor vechtpartijen. Het aantal feiten neemt nochtans af, zegt de politie. Maar dat is relatief want van heel veel vechtpartijen wordt er bijvoorbeeld geen aangifte gedaan. Er wordt niet alleen gevochten in de Overpoort zelf, maar ook in de zijstraten. Studenten die naar huis gaan, worden daar achtervolgd en bestolen. 

Een aantal studenten trok vorige week in de alarmbel en Vlaams Belang legde het probleem maandag tijdens de gemeenteraad op tafel, schrijft Het Nieuwsblad.

Volgens de politie zijn bepaalde cafés een te grote aantrekkingspool voor mensen op zoek naar drugs. De combinatie met zatte studenten zorgt vaak voor problemen. De politie probeert die problemen in kaart te brengen maar krijgt daarvoor niet altijd de medewerking van de horeca, zegt korpschef Rasschaert. Hij zegt dat buitenwippers de dj verwittigen als er politie in burger het café binnenkomt. Dan wordt bijvoorbeeld het liedje "The Sound of the police" gedraaid en is de actie van de politie "verbrand".

Maar de voorzitter van Horeca Oost-Vlaanderen, Tim Joiris, zegt dat dat klinkklare onzin is. Hij heeft zelf cafés in de Overpoortstraat en zegt dat alle horeca-uitbaters de goodwill hebben om mee te werken met de politie. Zij waren ook vragende partij voor de komst van camera's, "maar het duurt altijd heel lang voor er iets gebeurt" zegt Joiris. "Veel cafés hebben ook geen buitenwipper meer, zegt hij, omdat het onbetaalbaar is geworden." 

De politie zegt dat er dringend een goed plan moet komen en roept cafébazen op om beter samen te werken.

 

Videospeler inladen...

Meest gelezen