Deze films mag u niet missen op Docville in Leuven

Vanavond schiet Docville in Leuven uit de startblokken. Nog tot 29 maart toont het Internationaal Documentaire Filmfestival pareltjes uit de hele wereld. VRT NWS stipt deze titels aan.

1. "A better man" (Lawrence Jackman, Attiya Khan)

18 jaar was Attiya toen haar toenmalige vriend Steve haar mishandelde. 22 jaar later voelt ze zich sterk genoeg voor een eerlijke getuigenis en een confrontatie met hem. Ze zoekt hem op en samen hebben ze een reeks gesprekken die de impact van huiselijk geweld op het niveau van een relatie en een individu toont.

2. "Zie mij doen" (Klara Van Es)

Monnikenheide in Zoersel is een organisatie die al ruim 45 jaar hulp en onderdak aan mensen met een verstandelijke beperking biedt. Gedurende een jaar volgde documentairemaker Klara Van Es 6 bewoners. Een ingetogen, diep humaan portret in prachtig zwart-wit.

3. "The cleaners" (Hans Block, Moritz Riesewieck)

In deze documentaire gaan de makers op zoek naar de vrouwen en mannen die foto's en beelden op Facebook keuren. Kunnen ze door de beugel of niet? Welke ethische vragen werpt dit op?

4. "Doof kind" (Alex de Ronde)

Tobias is een jongvolwassen man die doof is geboren, maar die zich nooit door zijn beperking heeft laten kisten. Met deze documentaire wil zijn vader enkele vooroordelen over doof zijn uit de wereld helpen én tonen hoe hun gezin de vele obstakels heeft overwonnen.

5. "Het verdriet van Boudewijn" (Jules Comes, Ward Collin)

In deze zogenoemde mockumentary gaan Comes en Collin op zoek naar het vermeende nageslacht van wijlen koning Boudewijn. Kan zijn verloren zoon het land herenigen?

Meest gelezen