Videospeler inladen...

Heel Zarren zoekt naar buizerd Radja

Buizerd Radja was na een vluchtje in de tuin in Zarren in de bomen van de buurman gaan zitten. Een nacht ging voorbij en 's anderendaags nam ze écht de vleugels. Eigenaar Peter Van Eecke lanceerde een oproep op sociale media en de tips komen binnen.

Een buizerd moet honger hebben om huiswaarts te keren. En omdat ze geen honger had, keerde Radja na haar vluchtje in de tuin niet naar haar hok terug. 's Anderendaags vloog ze dan helemaal weg, volgens Peter wellicht niet ver. Ervaren valkeniers vertellen hem dat buizerds binnen enkele kilometers van hun hok blijven.

Solidair Zarren

Op basis van de tips die binnenkwamen na een oproep op Facebook, gaat eigenaar Peter nu op zoek naar zijn buizerd. Radja is 50 cm groot en heeft een spanwijdte van 1 meter. Ze is in vlucht heel herkenbaar aan de lederen riempjes die aan haar poten hangen.

Peter hoopt dat er niets gebeurd is: een ongeluk, of dat ze is komen vast te zitten in de struiken met die lederen riempjes.

Honger?

Radja stond niet op haar magerst toen ze ging vliegen, dus ze heeft wel wat reserve, maar de kans bestaat dat ze op jacht gaat in de velden. Sommige inwoners van Zarren vrezen voor hun kippen, maar Peter acht de kans klein dat Radja een kippenhok kiest voor een maaltijd. Als dat toch zou gebeuren, belooft Peter voor elke dode kip twee nieuwe levende in de plaats te zetten.

Don't try this at home

Wie Radja zou zien, lokt haar best niet zelf. Ze is een imposante vogel met een stel fikse klauwen. Ze zelf proberen te vangen is dus niet zonder risico's. Peter zal met veel plezier zelf om Radja komen. Inwoners van Zarren en omstreken: oogjes open...  

Meest gelezen