Pukkelpop bevestigt namen die op gelekte affiche stonden: Oscar and the Wolf en Bazart zijn erbij  

Pukkelpop heeft 93 nieuwe namen bekendgemaakt nadat  N.E.R.D, een act die gisteren werd aangekondigd voor Pukkelpop, even de bijna volledige affiche van het festival online gezet had. De namen die op de gelekte affiche stonden worden grotendeels bevestigd. Zo staan de Belgen Oscar and The Wolf, Bazart en Goose zeker op Pukkelpop. In totaal zijn er nu al 98 acts bevestigd. 

"Het klopt inderdaad dat een sample-affiche even online gestaan heeft", zei Frederik Luyten, woordvoerder van Pukkelpop,  vanochtend vroeg al aan VRT NWS. Hij benadrukte toen wel dat het om een werkdocument ging, "waar ook nog fouten in staan". 

Op de gelekte affiche stonden onder meer namen als Oscar And The Wolf, Bazart, Imagine Dragons en Cigarettes After Sex. Die acts komen wel degelijk allemaal naar Kiewit. Imagine Dragons vervoegt op zaterdag 18 augustus Kendrick Lamar op de Main Stage. Die dag staat ook Bazart op de affiche. Op vrijdag 17 augustus keert Oscar and the Wolf terug naar Pukkelpop. Naast N.E.R.D. komt ook Travis Scott dan naar Kiewit. 

Verder onder anderen ook nog op de affiche: A-Trak, Amenra, Benjamin Clementine, Bonobo, Charlotte de Witte, Dirty Projectors, Goose, Grizzly Bear, Incubus, J. Bernardt, Justice, King Gizzard & The Lizard Wizard, Kodaline, Kölsch, Lauv, Leafs, Nina Kraviz, Nothing But Thieves, Protomartyr, Rag 'n' Bone Man, Rhye, Róisín Murphy, Ronnie Flex & Deuxperience, Sons of Kemet, The Sore Losers, Tamino, Tourist Lemc, Trixie Whitley, Vitalic ODC (live), Yellow Days, Yonaka, You Me At Six en Yungblud. In totaal zijn er nu 98 artiesten bevestigd.

N.E.R.D. heeft intussen het bericht verwijderd. Een screenshot van de post van de band circuleert wel nog.  Hier vindt u de officieel bevestigde line-up. 

In de loop van de volgende weken worden er nog meer namen bekendgemaakt. "Het valt nog af te wachten door wie natuurlijk ;)", verwijst de organisatie met een duidelijke knipoog naar het lek van gisteren. Binnenkort volgt er ook info over de start van de ticketverkoop. 

Meest gelezen