Hoofdverdachte bomontploffingen in Texas blaast zichzelf op

In de Amerikaanse stad Austin, in de staat Texas, heeft de hoofdverdachte van een reeks bomontploffingen zichzelf opgeblazen toen de politie probeerde hem te arresteren. Dat meldt het hoofd van de politie van Austin. Het gaat om een 24-jarige man.

In Austin, de hoofdstad van de staat Texas, heeft de hoofdverdachte van een reeks explosies in Austin zichzelf opgeblazen, toen de politie hem wou arresteren.

De verdachte had een pakketbom verstuurd vanuit een FedEx-kantoor in Austin, op basis daarvan heeft de politie aanwijzingen kunnen vinden en de verdachte de afgelopen 24 uur kunnen identificeren. Dat meldt het hoofd van de politie van Austin, Brian Manley, tijdens een persconferentie. 

De politie kon de verdachte en zijn voertuig lokaliseren aan een hotel in een buitenwijk van Austin. Bij de achtervolging door de politie raakte de verdachte van de weg. Wanneer de politie hem daarna insloot, heeft de man een bom in het voertuig tot ontploffing gebracht. De verdachte overleed aan zijn verwondingen. De autoriteiten hebben een 24-jarige blanke man geïdentificeerd. 

De naam van de verdachte is nog niet bekendgemaakt, ook zijn motieven zijn nog niet duidelijk.

"Goed gedaan door politiediensten”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft via Twitter zijn lof geuit over de politiediensten. “De verdachte van de bomontploffingen in Austin is dood. Goed gedaan door politiediensten en alle betrokkenen.”

Austin is sinds begin maart het doelwit geweest van vier explosies door pakketbommen. Daarbij zijn twee mensen omgekomen en raakten vier personen gewond. Een vijfde pakketbom ontplofte gisteren bij een FedEx-distributiecentrum in de buurt van de stad San Antonio.

Meest gelezen