Videospeler inladen...

SP.A over uithaal N-VA: "Flauw afleidingsmanoeuvre"

"Een flauw afleidingsmanoeuvre", dat vindt de SP.A over de uithaal van regeringspartij N-VA in de zaak van de achtergehouden F-16-informatie. De N-VA vermoedt namelijk dat de SP.A "een agenda" heeft bij het uitbrengen van het nieuws dat cruciale informatie N-VA-minister van Defensie Steven Vandeput niet heeft bereikt. 

Minister Vandeput en zijn partijvoorzitter Bart De Wever focussen momenteel vooral op wie het nieuws over de achtergehouden informatie gelekt heeft en wijzen met een beschuldigende vinger naar de socialisten. "Ze willen mij politiek beschadigen en defensie de facto verder afbouwen", aldus Vandeput eerder vandaag.

"Nonsens en een flauw afleidingsmanoeuvre", reageert SP.A-woordvoerder Sarah Vandecruys op Twitter. "SP.A heeft nooit gesproken van afbouw. John Crombez wil meer investeringen, maar wel in alle transparantie." "Bart De Wever die zegt dat het de schuld is van de sossen. Nu weten we zeker dat er een probleem is voor de N-VA", aldus nog Vandecruys. 

Het was SP.A-voorzitter John Crombez die gisteren de kat de bel aanbond, door een rapport naar buiten te brengen waaruit zou blijken dat de Belgische F-16's langer zouden kunnen meegaan dan gedacht. Vandaag doken er ook e-mails op waarin hooggeplaatsten van de luchtmacht informatie daarover lijken tegen te houden.

Crombez hekelt de manier waarop de N-VA de zaak rond de F-16's aanpakt. Hij wil dat de zaak verder wordt besproken in de Kamercommissie Defensie, maar die is nu met een maand uitgesteld. "De top van de luchtmacht wil zelf uitleg komen geven in het parlement, maar de regering blokkeert dat blijkbaar. Dan is men toch bezig met een halve doofpotoperatie. Waarom is de N-VA tegen de waarheid?", vraagt Crombez zich af.

Meest gelezen