AFP or licensors

Jonge Palestijnse die Israëlische soldaat sloeg veroordeeld

Ahed Tamimi, een Palestijns meisje van 17, is veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf. Dat heeft een Israëlische militaire rechtbank beslist. Tamimi had eind vorig jaar een Israëlische soldaat voor de camera's een klap gegeven.

De beelden gingen de wereld rond.  Een Palestijns meisje dat, in december vorig jaar, een Israëlische soldaat een draai om de oren verkocht . In één seconde werd Ahed Tamimi, ze was toen 16, een symbool van het verzet tegen de Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden.

Tamimi werd veroordeeld tot acht maanden cel.  Dat wordt in Israël beschouwd als een relatief lichte sanctie.  Tamimi erkende schuldig te zijn aan de feiten die haar ten laste werden gelegd.  In ruil kreeg ze niet de maximale straf.

Meest gelezen