Kinderopvang dicht na klacht over mishandeling

In Lichtervelde, in West-Vlaanderen, is een kinderopvang dicht na een klacht van een ex-werkneemster. De vrouw is naar de politie gestapt en die start nu een onderzoek. Kind en Gezin schorst de opvang voorlopig, uit voorzorg.

De ex-werkneemster filmde naar eigen zeggen vormen van kindermishandeling en stapte met de opnames naar de politie. Het zou gaan om eten in de keel van de kinderen proppen of kinderen zonder warme kleren buiten in de regen zetten. De uitbaatster zou ook een kind hebben gebeten dat zelf andere kinderen beet.

Voorzorg

Kind en Gezin is op de hoogte gebracht van een onderzoek, bevestigt woordvoerster Leen Du Bois. "We hebben bericht gekregen van de politie dat de verantwoordelijke geen zorg aan jonge kinderen mag bieden. Wij hebben de opvang nu uit voorzorg geschorst. De crèche kan eventueel opnieuw open gaan als er een andere verantwoordelijke wordt aangesteld."

In de kinderopvang verblijven 18 kinderen. Voor sommigen van hen werd gisteren al een oplossing gevonden in een andere opvang.

Meest gelezen