Videospeler inladen...

Loubna Lafquiriplein ingehuldigd in Molenbeek

In Molenbeek is het Loubna Lafquiriplein ingehuldigd. Loubna Lafquiri was één van de slachtoffers van de aanslagen in het metrostation van Maalbeek. Haar man Mohamed El Bachiri, haar familie, de ambassadeur van Marokko, inwoners en schoolkinderen onthulden vandaag op het plein een gedenkteken in arduin. 

De aanslagen van 22 maart 2016 hebben België en in het bijzonder de gemeente Sint-Jans-Molenbbek diep getroffen. Loubna Lafquiri was één van de slachtoffers van de aanslagen, een jonge Molenbeekse moeder van drie kinderen. Ze was sportlerares in een school, en ging naar haar werk via het metrostation Maalbeek waar ze overleed. Ze was 34 jaar. 

Haar man Mohamed El Bachiri, familieleden, de ambassadeur van Marokko, inwoners en schoolkinderen onthulden op het nieuwe plein een gedenkteken met een boodschap van vrede en liefde. Het Loubna Lafquiriplein bevindt zich aan de Edmond Machtenslaan en de De Rooverelaan. 

Ondanks de pijn, schreef haar echtgenoot Mohamed El Bachiri het boek "De jihad van de liefde", waarin hij oproept tot verdraagzaamheid, respect en broederschap.

Meest gelezen