Maalbeek vervangt reclame door namen slachtoffers 22 maart

De reclameaffiches in het metrostation Maalbeek zijn vervangen door affiches met de 16 voornamen van de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart. Morgen is het precies 2 jaar geleden dat terroristen toesloegen op de luchthaven van Zaventem en in het Brusselse metrostation Maalbeek. 

Alle 16 voornamen van de slachtoffers prijken op de reclameborden in het metrostation Maalbeek. Onder de lijst de hashtag #itsallofus. Allemaal lieten ze het leven bij de bomaanslag in het metrostation twee jaar geleden. De namen hangen er nog tot volgende week maandag.

Morgen is er een herdenkingsplechtigheid. Om 9.11 uur, het moment van de aanslag, wordt een minuut stilte gehouden in het station. Onder anderen premier Charles Michel en minister-president Rudi Vervoort komen er ook een bloemenkrans neerlegggen. De 16 namen van de slachtoffers zullen voor die gelegenheid ook worden afgeroepen door de luidsprekers in het metrostation.

Meest gelezen