Minstens 33 doden bij zelfmoordaanslag in Kaboel

In de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn bij een zelfmoord­aanslag minstens 33 mensen omgekomen, ook 65 mensen raakten gewond. Dat melden de autoriteiten. De explosie gebeurde in de buurt van een gedenk­plaats waar mensen bijeenkwamen om het Perzische nieuwjaar te vieren. 

In Afghanistan, in de hoofdstad Kaboel, zijn bij een zelfmoordaanslag minstens 33 mensen om het leven gekomen, ook 65 mensen raakten bij de aanslag gewond. Die aantallen kunnen nog oplopen. Onder de slachtoffers bevinden zich ook vele vrouwen en kinderen. 

De zelfmoordterrorist wou een Sakhi-gedenkplaats bereiken, maar door de veiligheidsmaatregelen is hij er niet in geslaagd. Daarom deed hij de explosieven ontploffen vlak voor het Ali Abad-ziekenhuis, tussen de mensen die op weg waren naar de gedenkplaats. Dat zegt de woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken Nasrat Rahimi.

Terreurgroep IS heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëistOp 20 maart vieren mensen in Afghanistan en Centraal-Azië het Perzisch nieuwjaarsfeest. Islamisten beschouwen dat als een heidense viering.