Seriemoordenaar Renaud Hardy stapt naar cassatie tegen veroordeling  

Seriemoordenaar Renaud Hardy gaat in cassatieberoep tegen zijn veroordeling. Dat bevestigt zijn advocaat. Twee weken geleden kreeg Hardy levenslang op zijn assisenproces in Tongeren.

Twee weken geleden werd de Mechelse seriemoordenaar Renaud Hardy door het assisenhof in Tongeren veroordeeld tot levenslang, de maximumstraf dus. Hardy pleegde 2 moorden en verkrachtingen en 2 moordpogingen. Zijn advocaat had gevraagd om hem ontoerekeningsvatbaar te verklaren, omdat Hardy zou lijden aan een impulscontrolestoornis als gevolg van bepaalde medicatie die hij nam tegen de ziekte van Parkinson waaraan hij lijdt. Maar die redenering heeft de jury dus niet gevolgd.

Nu heeft Hardy cassatieberoep aangetekend tegen zijn veroordeling. Dat bevestigt zijn advocaat. Over de reden van het cassatieberoep wil de advocaat van Hardy voorlopig geen details geven. "De termijn voor cassatieberoep bedraagt 15 dagen en loopt zeer binnenkort af. En dat is de reden waarom we alvast cassatieberoep hebben aangetekend", zegt advocaat Frédéric Thiebaut. "Maar als het gaat over de redenen waarom we dat gedaan hebben moeten we dat gieten in een memorie ter staving die we overmaken aan het Hof van Cassatie. En daar doe ik nu nog geen enkele uitspraak over omdat ik vind dat het niet de publieke opinie of de pers is die daar als eerste kennis moet van krijgen, maar het Hof zelf." Over twee maanden moeten de argumenten aan het Hof van Cassatie zijn doorgespeeld.

Meest gelezen