Videospeler inladen...

Sarkozy beschuldigd van illegale  financiering verkiezingscampagne   

De Franse gewezen president Sarkozy wordt officieel beschuldigd  in het dossier van de illegale  financiering van zijn verkiezingscampagne in 2007.   Sarkozy staat nu onder gerechtelijk toezicht. Dat werd vanavond duidelijk nadat Sarkozy twee opeenvolgende dagen werd ondervraagd. 

Het dossier gaat over de financiering van de campagne voor de presidentsverkiezingen, in 2007.   Sarkozy won die verkiezingen maar wordt er  van verdacht zijn campagne illegaal te hebben gefinancierd, ondermeer door geld aan te nemen van de gewezen Libische leider Khadaffi.    
Het onderzoek dateert al van 2013. Maar er zouden nieuwe bezwarende elementen opgedoken zijn. 

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Volgens de Franse krant Le Monde wordt Sarkozy nu officieel beschuldigd van passieve corruptie.   Hij zich zou dus hebben laten omkopen.  Sarkozy is onder gerechtelijk toezicht geplaatst.  Dat betekent dat zijn bewegingsvrijheid beperkt wordt. De gewezen Franse president zelf ontkent alle beschuldigingen.   

Meest gelezen