AP2009

Verenigde Staten leggen verschillende landen nieuwe antidumpingrechten op

Ondanks de lopende gesprekken over een mogelijke vrijstelling van EU-landen voor importtarieven op staal en aluminium heeft de regering van de Verenigde Staten nieuwe antidumpingrechten afgekondigd. Dat zegt het ministerie van Handel.

Onder meer Spanje, Groot-Brittannië en Italië zijn getroffen. Concreet gaat het om de import van draad uit staallegeringen en koolstofstaal. In het geval van Groot-Brittannië zou de producten tot 147,63 procent onder de marktwaarde in de VS worden ingevoerd.

Er komen ook importtarieven voor roestvrij stalen flenzen uit China en India. De uitspraken van het ministerie van Handel moeten nog bevestigd worden door de toezichtautoriteit, de International Trade Commission (ITC). 

De nieuwe heffingen zijn niet te verwarren met de principiële importtarieven op staal en aluminium, die vanaf vrijdag moeten gelden. Voor die heffingen roept president Donald Trump de 'nationale veiligheid' in.

Meest gelezen