Videospeler inladen...

Verhofstadt: "Totaal ongepast van Juncker om Poetin te feliciteren"

De Europese liberale fractieleider Guy Verhofstadt (Open VLD) vindt het "totaal ongepast" dat de Europese Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker de Russische president Poetin feliciteerde met zijn herverkiezing. Dat zei Verhofstadt in "Terzake".

Juncker had een brief gestuurd naar Poetin met felicitaties en dat viel niet overal in goede aarde. Ook Verhofstadt, leider van de liberalen in het Europees Parlement, is er niet over te spreken.

"Het is totaal ongepast om Poetin te feliciteren", zei Verhofstadt in "Terzake". "Iedereen weet dat die verkiezingen niet ernstig zijn verlopen. Zo mocht zijn voornaamste tegenstander Navalny niet eens deelnemen. Er is ook een Europees rapport waaruit blijkt dat er fraude gepleegd is aan de kiesloketten."

"Ik zou werken aan een nieuwe strategie rond Rusland. We moeten niet alleen negatief zijn. We kunnen doorgaan met sancties, maar we kunnen wel zeggen: "Als jullie de zaken normaliseren, kunnen we economisch misschien meer samenwerken"."

Meest gelezen