Vijftig kinderen naar ziekenhuis door giftige gassen van vuilnisbelt in Rusland

In Rusland zijn ongeveer 50 kinderen naar het ziekenhuis overgebracht nadat ze in contact waren gekomen met giftige gassen afkomstig van een vuilnisbelt. Dat hebben de lokale autoriteiten van de stad Volokolamsk gemeld.
 

In de Russische stad Volokolamsk, die zich op een honderdtal kilometer ten noordwesten van Moskou bevindt, zijn ongeveer 50 kinderen naar het ziekenhuis overgebracht nadat ze in contact waren gekomen met giftige gassen afkomstig van een vuilnisbelt.

"Vijftig kinderen van verschillende scholen in de stad hebben medische bijstand gevraagd in het ziekenhuis van Volokolamsk, voornamelijk voor klachten van misselijkheid en duizeligheid", aldus de autoriteiten. Volgens de burgemeester van de stad zijn de klachten te wijten aan giftige gassen vanop een vuilnisbelt.

De situatie wordt elke dag erger door het vrijkomen van stortgas

Pjotr Lazarev

"De situatie wordt elke dag erger door het vrijkomen van stortgas", dat ontstaat door natuurlijke processen in stortlocaties, zegt burgemeester Pjotr Lazarev. "De stank heeft een nefast effect op de inwoners van Volokolamsk, en veel kinderen hadden vandaag verzorging nodig".

Volgens de burgemeester is de situatie al twee maanden aan de gang. Inwoners hebben plakkaten neergezet met opschriften als "Dood onze kinderen niet!" en "Ik wil ademen! Ik wil leven!".


De afgelopen weken vonden al verschillende protesten plaats tegen de vuilnisbelt van Iadrovo, die volgens de autoriteiten ten laatste op 24 maart bedekt moet worden met aarde.

Meest gelezen