Vilvoorde verliest boegbeeld Willy Cortois

Oud-burgemeester Willy Cortois (Open VLD) is op 77-jarige leeftijd overleden na een lange strijd tegen een slepende ziekte.

Het stadsbestuur van Vilvoorde looft ere-burgemeester Willy Cortois voor zijn inspanningen voor Vilvoorde en leeft mee met de familie en vrienden. De liberale politicus Willy Cortois overleed vanmorgen na een lang aanslepende ziekte. Hij was 77 en zat sinds 1970 voor de PVV, de latere Open VLD, in de gemeenteraad van Vilvoorde. Later werd hij Kamerlid en van 1993 tot 2001 was hij burgemeester van Vilvoorde.

Boegbeeld voor Vilvoorde 

Huidig burgemeester Hans Bonte vindt dat Vilvoorde een boegbeeld verliest: "Willy was geboren en getogen in Vilvoorde, hij kwam erg op voor zijn stad en de hele regio. Hij nam het initiatief om de oude industriële zones rond het kanaal in te vullen met groen, een school en bewoning. Hij zocht steun over alle politieke grenzen heen tijdens de sluiting van Renault. Hij kreeg niet voor niets de titel van ere-burgemeester, hij stond echt voor Vilvoorde."

In 2001 verloor hij na lange onderhandelingen de politieke strijd om het burgemeesterschap van Jean-Luc Dehaene. Later in 2007 paste hij nog om schepen te worden. Tot dan bleef hij ook erg actief in de Kamer. 

Rouwregister 

Als steunbetuiging voor familie en vrienden en als teken van erkentelijkheid voor de jarenlange inzet van Willy Cortois, opent de stad een rouwregister vanaf donderdag 22 maart, 9 uur. Het rouwregister ligt ter ondertekening in het stadhuis tot en met woensdag 28 maart.

 

Meest gelezen