Videospeler inladen...

Vissers komen met schrik vrij na botsing met vrachtschip

Zes vissers zijn met hun vissersschip uit Zeebrugge gebotst met een groot vrachtschip uit Malta. Dat is dinsdag gebeurd op zee in Frankrijk. Opvallend, niet het vissersschip, maar wel het vrachtschip kwam ondersteboven te liggen in het water. De Fransen moesten zes opvarenden redden. De Belgische vissers konden nog terugvaren naar Zeebrugge.

Na de botsing tussen de De Z121 Deborah uit Zeebrugge en de Britannica uit Malta kwam die laatste ondersteboven te liggen in de zee. De Zeebrugse vissers gooiden hun reddingsboten uit om de zeven Russische opvarenden op te vangen. Zij werden aan boord van het vissersschip gebracht. Een helikopter kwam ter plaatse om de schipper de eerste zorgen toe te dienen. De Russen konden met de helikopter van boord gehaald worden. Een van hen was onderkoeld.

Terugvaren naar Zeebrugge

De zes vissers uit ons land konden na de botsing wonderwel aan boord blijven. De kapitein van het schip was wel lichtgewond, maar ze controleerden de boot en konden dan terugvaren. Robin Boone is een van de vissers. Hij is nog aan het bekomen van het ongeval.

Klein duimpje doet de reus kapseizen

De schipper van het Zeebrugse schip raakte lichtgewond, maar de bemanning koos er toch voor om naar huis te varen. Na een tocht van 15 uur kwamen ze aan in Zeebrugge. Het weerzien met de familieleden was emotioneel. Hoe het komt dat de twee schepen gebotst zijn, is nog niet duidelijk. De Fransen onderzoeken dat nu.

Meest gelezen