Noah Berger

Zuckerberg reageert op zaak-Cambridge Analytica: "Fouten gemaakt, maar vandaag zou dit niet meer kunnen gebeuren"

De baas van Facebook Mark Zuckerberg heeft in een post toegegeven dat de beveiliging van de gegevens van de gebruikers in het verleden onvoldoende was om de privacy te garanderen. Zuckerberg voegt er wel aan toe dat het "specifieke probleem met de werkwijze van Cambridge Analytica in 2014 vandaag niet meer mogelijk zijn met de vernieuwde apps". "Maar dat verandert niet wat er in het verleden is gebeurd", schrijft Zuckerberg.

De CEO van Facebook Mark Zuckerberg heeft in een post op zijn Facebookpagina gereageerd op de zaak-Cambridge Analytica. Het Britse bedrijf kocht drie jaar geleden data van 50 miljoen gebruikers die verworven waren op een onrechtmatige manier.

Zuckerberg geeft toe dat zijn bedrijf in het verleden fouten heeft gemaakt. In de post overloopt Zuckerberg alle stappen die Facebook heeft genomen om de gegevens van de gebruikers te beveiligen en kondigt hij aan dat er nog meer ingezet zal worden op de beveiliging van de sociaalnetwerksite.

"Ik ben de oprichter van Facebook en aan het einde van de dag ben ik verantwoordelijk voor wat er op ons platform gebeurt. Ik werk hard om al het nodige te doen om onze gemeenschap te beschermen. Hoewel dit specifieke probleem met Cambridge Analytica niet meer met nieuwe apps zou mogen gebeuren vandaag, verandert dat niet wat er in het verleden is gebeurd. We zullen van deze ervaring leren om ons platform verder te beveiligen en onze gemeenschap veiliger te maken voor iedereen", zegt Zuckerberg.

Meest gelezen