Canvas-programma "De rechtvaardige rechters" keert na 12 jaar terug... op Radio 2

Twaalf jaar na de laatste aflevering op Canvas maakt het panelprogramma "De rechtvaardige rechters" een comeback op Radio 2. Jo Van Damme blijft op post als presentator. Het programma vervangt vanaf eind deze maand tijdelijk "De zoete inval", het programma met Luc Appermont.

"De rechtvaardige rechters" liep van 2001 tot 2006 op Canvas, maar ontstond al een stuk vroeger op radio, toen op Radio 1. Een panel van drie komieken leverde er samen met presentator Jo Van Damme commentaar op actuele krantenberichten en televisiefragmenten. Hun oordeel? Streng, maar altijd rechtvaardig. 

Nu keert het programma terug, weliswaar op radio en niet op tv. Jo Van Damme blijft op post als presentator. In zijn panel ontvangt hij onder anderen Alain Grootaers, Bert Kruismans en Jan Verheyen - die ook in de oorspronkelijke versie zaten -, maar ook nieuwkomers als Rik Verheye, Sven De Ridder, Jelle De Beule en Saartje Vandendriessche.

Het programma wordt vanaf zaterdag 31 maart elke week om 10 uur uitgezonden op Radio 2. Het vervangt dus "De zoete inval" met Luc Appermont. De presentator heeft het momenteel te druk met de voorbereiding van zijn theatertournee en is blij dat er even een pauze komt. "De zoete inval" keert deze zomer terug. 

Meest gelezen