Nog nooit zo weinig tuberculose­meldingen in Vlaanderen  

Vorig jaar zijn in Vlaanderen maar 388 nieuwe gevallen van tuberculose ontdekt. Dat is het laagste cijfer ooit.

Het cijfer is bekendgemaakt door het agentschap Zorg & Gezondheid en de VRGT, de vereniging die tuberculose in Vlaanderen opspoort. Tuberculose is een longziekte die elk jaar wereldwijd 10 miljoen mensen besmet, en die - als ze niet behandeld wordt - dodelijk is. Elk jaar sterven er 1,8 miljoen mensen aan.

In grote delen van Europa is de ziekte al een tijdje onder controle. Maar omdat ze zo besmettelijk is, wordt ze nog altijd in de gaten gehouden. Zo zijn er in Vlaanderen vorig jaar 388 nieuwe gevallen ontdekt, ruim 50 minder dan het jaar ervoor en het laagste cijfer ooit. Ook in Wallonië zijn er vorig jaar minder nieuwe gevallen ontdekt (257). In Brussel is het cijfer min of meer gelijk gebleven (331).

Meest gelezen