Videospeler inladen...

Alweer een wissel in het Witte Huis: veiligheidsadviseur McMaster vertrekt

De Amerikaanse veiligheidsadviseur H.R. McMaster gaat het Witte Huis verlaten. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump op Twitter aangekondigd. H.R. McMaster was al de tweede veiligheidsadviseur onder Trump.  Hij wordt opgevolgd door John Bolton.

Vorige week was het nog Buitenlandminister Rex Tillerson die zijn koffers mocht pakken, vandaag is het de beurt aan veiligheidsadviseur en legergeneraal H.R. McMaster. Ook deze keer maakte Trump het nieuws bekend op Twitter.

McMaster, een ervaren generaal en historicus, was al de opvolger van Michael Flynn. Flynn moest al na drie weken vertrekken. Hij zou ongeoorloofde contacten met de Russische ambassadeur in de VS hebben gehad, voordat Trump president werd.

Het vertrek van H.R. McMaster ging al een paar weken over de tongen. McMaster en Trump zouden het over bepaalde buitenlandse aangelegenheden oneens zijn geweest. Zo zou McMaster niet akkoord gaan met het plan van Trump om aan tafel te gaan zitten met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

McMaster zou ook meteen met pensioen gaan. Hij wordt opgevolgd door John Bolton, een voormalige VN-ambassadeur. Die begint eraan op 9 april.

Videospeler inladen...

Meest gelezen