Andrew Lloyd Webber is 70: deze 5 hits maken hem onsterfelijk

Andrew Lloyd Webber is vandaag 70. De Britse componist schreef talloze iconische hits en musicals, van "Cats" tot "Evita". Een bloemlezing van zijn bekendste werk.

1. "Don't cry for me Argentina"

Lloyd Webber componeerde "Don't cry for me Argentina" voor de musical "Evita" over de Argentijnse first lady Eva Perón (1919-1952). Tim Rice schreef de tekst. Julie Covington zong de originele studioversie in 1977. Later brachten onder anderen The Carpenters en Sarah Brightman een eigen versie uit. Ook Madonna zong het nummer in voor de film "Evita" van Alan Parker uit 1996.

2. "Memory"

In 1981 componeerde Lloy Webber de iconische musical "Cats" waaruit het al even iconische nummer "Memory" voortvloeide, deze keer met een tekst van Trevor Nunn. Ook dit nummer is in verschillende versies uitgebracht, onder anderen door Elaine Paige die jaren Grizabella speelde in de musical.

3. "Pie Jesu"

In 1985 componeerde Lloyd Webber "Requiem", een mis als hulde aan zijn vader die in 1982 stierf. Veruit het bekendste segment is "Pie Jesu", een lied voor een sopraan en een knaap. Onder anderen Sarah Brightman en Paul Miles-Kingston zongen het nummer in. 

4. "The phantom of the opera"

Na "Evita" en "Cats" scoorde Lloyd Webber in 1986 opnieuw met "The phantom of the opera", een musical gebaseerd op het gelijknamige boek van Gaston Leroux. In 2004 verfilmde Joel Schumacher het verhaal met Gerard Butler en Emmy Rossum in de hoofdrollen.

5. "Jesus Christ superstar"

In 1970 goot Lloyd Webber de laatste week uit het leven van Jezus Christus in de musical "Jesus Christ superstar". 3 jaar later verfilmde Norman Jewison die met onder anderen Ted Neeley, Carl Anderson en Yvonne Elliman in de hoofdrollen.

Meest gelezen