Britse politieagent betrokken bij vergiftiging Russische dubbelspion ontslagen uit ziekenhuis

In Groot-Brittannië is de politieagent, die als een van de eersten ter plaatse was bij de vergiftiging van de gewezen Russische dubbelspion Sergej Skripal, uit het ziekenhuis ontslagen. De agent moest meer dan twee weken in het ziekenhuis verblijven.

De Britse agent Nick Bailey werd ernstig ziek na zijn interventie bij de vergiftiging van de voormalig dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter in de stad Salisbury op 4 maart. “Mensen vragen me hoe ik me voel, maar er zijn echt geen woorden om uit te leggen hoe ik me nu voel," zei Bailey in een verklaring. "Een surrealistische ervaring” is de term die steeds weer opduikt.

Op 4 maart werden de gewezen Russische spion Skripal en zijn dochter vergiftigd met zenuwgas in de stad Salisbury. Het incident zorgde voor een diplomatiek conflict tussen Groot-Brittannië en Rusland.
 

Meest gelezen