Hier is hij dan: de "faire-part" van Harry en Meghan

De Britse prins Harry en zijn verloofde Meghan Markle hebben de uitnodigingen voor hun huwelijk laten drukken. Dat meldt Kensington Palace. Officieel is het kroonprins Charles die de gasten uitnodigt.

Naarmate het huwelijk van Harry en Meghan op 19 mei dichterbij komt, bereiken de voorbereidingen voor de grote dag stilaan een hoogtepunt. Eergisteren maakte Kensington Palace bekend dat het bruidspaar een vlierbloesem- en citroentaart als huwelijkstaart heeft besteld, vandaag meldt de officiële residentie van de prins dat de uitnodigingen zijn gedrukt.

Zoals de traditie het voorschrijft, is het kroonprins Charles die officieel de gasten uitnodigt. Wie een uitnodiging in de bus krijgt, mag aanwezig zijn op de huwelijksdienst in St. George's Chapel op het domein van het kasteel van Windsor.

Nadien is iedereen welkom op een receptie in St. George's Hall. Officieel is het koningin Elizabeth II die de organisatie op zich neemt. Later op de avond mag een select gezelschap van 200 gasten opdraven voor een receptie in het Frogmore House. Hier is kroonprins Charles officieel de gastheer.

De uitnodigingen zijn gedrukt door Barnard and Westwood in Londen. Bovenaan prijkt het embleem van Charles in gouden inkt. Ene Lottie Small kreeg de taak toegewezen om elk exemplaar te drukken. Ze deed dat op een oude machine uit de jaren 30 die ze de bijnaam Maude gaf.

Meest gelezen