Leuvense scholen wandelen voor water

Miljoenen mensen moeten elke dag kilometers stappen om aan drinkbaar water te geraken. Op Wereldwaterdag, donderdag 22 maart, organiseert de stad Leuven voor de scholen een 'Walk for Water', om aandacht te vragen voor de problematiek.

Zes kilometer 

"In Leuven nemen verschillende scholen deel. Het zijn immers vaak kinderen die uren op pad moeten om drinkbaar water voor hun familie te halen, waardoor ze niet naar school kunnen", vertelt schepen van leefmilieu en onderwijs Mohamed Ridouani. De Leuvense leerlingen wandelen donderdag zes kilometer, op zoek naar drinkbaar water. "Net zoals hun leeftijdsgenoten in andere landen elke dag moeten doen", zegt Ridouani. Op het einde van de wandeling komen ze aan het Martelarenplein, waar de leerlingen een beker kraantjeswater krijgen.

Regen

Dina, één van de leerlingen van de Basisschool Hertog Karel in Wilsele, wandelde ook mee: "Ik vind het heel erg voor kinderen die dit elke dag moeten doen. Dat is gewoon niet eerlijk." Het was vandaag ook erg regenachtig, dus de leerlingen moesten de regen trotseren. Senne, ook een leerling van de bassisschool, heeft daar een goed antwoord op: "Het is nu wel heel slecht weer, maar in de landen waar ze geen water hebben is het vaak heel warm en als je daar dan zo ver moet stappen, dan zweet je heel hard."

Meest gelezen